25 Ekim 2010 Pazartesi

SEBZE ÇORBASI

2 orta boy patates
2 adet havuç
1 küçük boy kereviz (ben sapını kullandım, 2 tane)
4 su bardağı et suyu
Gerektiği kadar su (yoğunluğunu ayarlamak için)
250 gram yoğurt
tuz, karabiber
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ


Patatesleri küp küp doğrayın. Havuçları ve kerevizi incecik rendeleyin. Sebzelerin üzerine et suyunu ilave edin. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bir kasede yoğurt, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un ve tuzu çırpın. Karışımı sebzelere yavaş yavaş vede karıştırarak ekleyin.
Kaynamaya başlayınca 2 çorba kaşığı yağ ve karabiberi ekleyin..

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder