17 Şubat 2011 Perşembe

BRÜKSEL LAHANALI VE KESTANELİ TAVUK



MALZEMELER;
375 gr derisi alınmış tavuk göğsü yada kalça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan, kıyılmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
4 su bardağı bürüksel lahanası, ikiye bölünmüş
1 su bardağı tavuk suyu
1 kırmızı biber, ince doğranmış
225 gr konserve kestane
2 çay kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı suda eritilmiş

YAPILIŞI;
Tavukları küp küp doğrayın. Sıvı yağda kızartıp başka bir tabağa aktarın. Kalan yağda soğan, sarımsak, tuz ve baharatları soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Lahana, kırmızı biber, kestane, tavuk ve tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
Sulandırılmış nişastayı katıp karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocağı kapatın.

Pilavla servis yapabilirsiniz...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder