MALZEMELER;
Yarım kilo kıyma
1 soğan, ince kıyılmış
3 diş sarımsak, kıyılmış
1 kırmızı yada yeşil biber, doğranmış
2 orta boy havuç, ince dilimlenmiş
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
750 gr domates püresi, taze yada konserve
2 su bardağı makarna
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz (süslemek için)
YAPILIŞI;
Kıymayı derince bir tencerede iyice kavurun. Kıymanın saldığı yağı süzüp, soğanı, sarımsağı, biberi, havuçu, kekik, fesleğen tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. (Yağı süzmek faydalı, eğer benim gibi ne gerek var demeyin ağzınızda kıymanın yağı donuyor)
Domates püresi ve 3 su bardağı su ekleyin. Kaynayınca makarnayı ekleyin. Kapağını kapatıp yarım saat kadar pişirin.
Peynir ve maydanozla süsleyerek servis yapın...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder