28 Şubat 2011 Pazartesi

PORTOBELLO MANTARI DOLMASI ve salata



Çok lezzetli bir yemek özellikle salata ve kızarmış ekmekle çok güzel bir üçlü..

MALZEMELER;
1 su bardağı gouda veya gruyere peyniri yada kaşar peyniri
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış badem
1 çay bardağı kıyılmış güneşte kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı frenk soğanı yada yeşil soğan
Karabiber, tuz
4 portobello mantarı
2 yemek kaşığı sıvıyağ

6 su bardağı kadar karışık yeşillik yada roka
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kasığı sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI;
Peynir, ekmek, maydonoz, badem, domates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp, bekletin.
Mantarları temizleyip sapını gövdeden ayırın. Mantarların altını üstünü yağlayıp, grillde yada tavada alt kısmı önce olmak üzere 5 dakika pişirin.
Mantarlı çevirin. İçlerini önceden hazırladığınız peynirli karışımla doldurup 5 dakika daha pişirin.

SALATA İÇİN;
Yeşilliklere sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıırn.

Mantarları salata ve tost ekmeğiyle servis yapabilirsiniz...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder