Merhabalar;
Sonunda yerlestim. 3 aylik kosusturmaca sonunda rahat nefes alacagim gunler ufukta gorundu. Yeni yemekler, yeni tariflerle buradayim...
MALZEMELER;
3 yufka (ben baklava yufkasi kullandim eger sizde oyle yapacaksaniz 2-3 kat ust uste koymanizda fayda var.)
Yarim kilo ispanak
2 orta boy havuc
2 patates
1 sogan
2 corba kasigi tereyagi
1 su bardagi yogurt
2 yumurta
1 yumurta sarisi
Tuz, karabiber
YAPILISI;
Ispanaklari ayiklayip bol suyla yikayin. (Ben biraz susuz ve yagsiz soteledim.)
Havuc ve patatesleri temizleyip rendeleyin.
Patates rendesine tuz ve karabiber ekleyip karistirin. Soganlari kucuk kucuk dograyip 1.5 corba kasigi tereyaginda patateslerle birlikte kavurun.
Yogurda 2 yumurtayi ekleyip cirpin.
Yufkalarin birini duz zemine yayip firca yardimiyla yogurtlu karisimdan surun. Ispanak yapraklarini uzerine doseyip ikinci yufkayi serin ve yogurtlu karisimdan biraz daha surun. Rendelenmis havucu yerlestirip son yufkayi uzerine yayin ve kalan yogurtlu karisimi gezdirin. Patatesleri doseyip boregi rulo seklinde sararak yaglanmis firin tepsisine yerlestirin. Uzerine bir yumurta sarisi surup onceden 170 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Dilimleyip sicak olarak servis yapin.
AFiYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder