24 Eylül 2012 Pazartesi

Midye tavası

Malzemeler
40 adet iç midye
Tuz
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı sirke
300 ml zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta, çırpılmış
4 diş sarmısak, dövülmüş
1 adet limon suyu

Yapılışı
İç midyeleri yıkayıp süzdürün. Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
Midyelerin üzerine sirkeyi serpip karıştırın. 1 su bardağı zeytinyağını tavaya koyup kızdırın. Midyeleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp tavaya yerleştırın. Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp, süzdürerek tavadan alın. Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın.
Kalan zeytinyağını, sarmısak ve limon suyu ile karıştırın. Midye tavasını yanında bu sos ile sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder