Çok lezzetli bir tavuk tarifi. Sirke eti ve tavuğu çok güzel yumuşatıyor. Biberiyenin esansı tavuk yemeğine çok yakışıyor.
1 su bardağı sirke
2-3 diş sarımsak (rendeleyin)
1 çorba kaşığı kadar kıyılmış taze biberiye (kurusunuda kullanabilirsiniz)
2,5 kilo kemikli tavuk eti (ben but kullandım)
Tuz, biber
Zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu yada su
Yapılışı
1. Sirke sarımsak ve biberiyeyi derin bir kapta karıştırın. Tavukları bu karışıma yatırıp 15 dakikayla 2 saat arasında dinlendirin.
2. Dinlenen tavukları tuz ve biberle harmanlayın.
3. Zeytinyağını kızdırın. Harlı ateşte tavukların her tarafını kızartın. Tavuk suyu yada suyu ilave edip pişirin. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder