Malzemeler;
1 çay bardağı pirinç
1 adet büyük boy pırasa
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Su veya tavuk suyu
Toz kırmızı biber
Tuz
Yapılışı;
1. Yıkanan pirinci 1,5 lt kadar su ile kaynatın. Pinçlerin pişmesine yakın ince kıyılmış pırasayı ekleyin ve pişirin.
2. Yoğurt, un ve 1 subardağı su ile terbiyesini hazırlayın. İyice çırpın. Terbiyeye çorbanın suyundan ilave edip ılıtın. Terbiyeyi çorbaya ekleyip, karıştırın. 5 dakika kadar daha kaynatıp servis tabaklarına boşaltın.
3. Tereyağı ve kırmızı biberi yakmadan kızdırıp, çorbaların üzerine dökün.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder