115 gr çikolata
115 gr tereyağı
1 çorba kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı un
Bir çimdik tarçın
Bir çimdik zencefil
4 tane sufle kalıbını yağlayın.
Fırını 425F/220 derecede ısıtın.
Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü yada mikrodalga fırında eritin. Yakmamaya özen gösterin.
Sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Mikser kullanmanıza gerek yok.
Sufle kalıplarını fırın tepsisine yerleştirin.
Karışımı sufle kalıplarına paylaştırın.
15 dakika pişirin. Kekin kenarları pişmiş ortası sıvı kıvamlı olucak. 1 dakika kadar fırından çıkarttıktan sonra bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
Ben dondurma ile servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder