9 Ocak 2011 Pazar

ÇİKOLATA VE KIRMIZI BİBERLİ KAPKEK


MALZEMELER;
230 gr tereyağı (1 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı kendi kendine kabaran un (internette öyle yazıyordu)
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 yumurta
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım su bardağı beyaz yada sütlü çikolata parçası
HAZIRLANIŞI;
Fırını 175 derecede ısıtın. 18 tane kapkek kağıdını kapkek tavasına yerleştirin. Çikolata parçacıkları dışındaki tüm malzemeyi mikser yardımıyla iyice karıştırın. Çikolata parçalarınıda ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hamuru kapkek kağıtlarına eşit şekilde paylaştırın. 20 dakika kadar pişirin. Piştiğinden emin olmak için kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkartıp 5 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra tavadan çıkartabilirsiniz.
KREMASI;
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
3 çorba kaşığı süt
yarım su bardağı (115 gr) tereyağı
HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi karıştırın. Soğuyan kapkeklerin üzerine istenilen şekilde kaplanabilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder