6 Ocak 2011 Perşembe

FISTIKLI, ÇİKOLATALI VE KURUYEMİŞLİ BİSCOTİ

3 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çaykaşığı tuz
1 su bardağı şeker
3 büyük yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2,5 çay kaşığı badem esansı
Yarım su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı kurutulmuş ahududu, çilek yada vişne
Yarım su bardağı beyaz çikolata
250 gr beyaz 250 gr bitter yada sütlü çikolata (süslemek için)

Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın. Unu, kabartma tozunu, ve tuzu karıştırın. Şeker, yumurta, yağ ve badem esansını mikserle iyice çırpın. Beyaz çikolata, antep fıstığı ve kurutulmuş meyveyi ilave edin. Unlu karışımıda ekleyerek hamur yapın. Hamuru iki parçaya bölün. Herbir parçayı kütük şeklini vererek tavaya koyun. 30 dakika kadar hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkartın.
Pişen kurabiyeleri 30 dakika kadar soğutun. Isıyı 160 dereceye düşürün. Kurabiyeleri dikkatlice kesme tahtasına koyup şeritler halinde kesin. Kestiğiniz kurabiyeleri yan yatırarak tepsiye yeniden dizin. 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğutun.
Çikolatayla süslemek isterseniz; çikolataları ayrı kaplarda eritin. Herbir bisküvinin yarısını çikolatalar batırın yada çatal yardımıyla üzerlerine gezdirin. Çikolatalar donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder