6 Ocak 2011 Perşembe

PAÇA YAHNİSİ

1,5 su bardağı nohut
10 paça
100 gr. mısır özü yağı
3 orta boy soğan
Tuz
1 adet ekmek

Nohutları ayıklayıp, 1 gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın. Ertesi sabah nohutları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kapta bekletin.
Paçaları kazıyarak temizleyip, bol su ile yıkayın. Bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun. Etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten indirip, suyunu tülbentten temiz bir kaba süzdürün.
Mısır yağında ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Temiz bir haşlanmış nohutları, paçaları ve soğanları koyup ,pişme suyunu ekleyin. Tencereyi kısık ateşe oturtup yahniyi yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimlerini döşeyin. Paçanın etlerini kemiklerinden sıyırıp ekmeklerin üzerine dizin. Tencerede kalan nohutu ve suyunu sahana boşaltın. Yeniden kısık ateşe oturtup, 5 dakika daha pişirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder