500 gr. (3 orta boy) patates
1 lt et suyu
250 gr. az yağlı köftelik kıyma
Tuz, karabiber
120 gr. margarin yada tereyağ
Yarım limonun suyu
50 ml. domates suyu
2 yumurtanın sarısı
Pulbiber, tarçın
Patatesleri soyun ve bir kaç parçaya kesin. Bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su ekleyin. Harli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kıymayı tuz ve biberle birlikte yoğurup, fındıktan biraz daha iri köfteler yapın. İki çorba kaşığı margarini tavada kızdırın. Yağ kızınca köfteleri içine atarak iyice kızartın.
Pişen patateslerin suyunu biraz süzdürüp, üzerine et suyunu ekleyin. Rondodan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin. Tuzunu katıp karıştırın ve tencereyi ateşe oturtun.
Kızaran köfteleri yağıyla birlikte tencerenin içine boşaltın. Bir iki taşım kaynatıp, çorbayı ateşten alın ve kapağını kapatın.
Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılıtın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada kalan margarini kırmızı biberle birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip, tarçın serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder