2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı aşurelik buğday
Et suyu
1 çay kaşığı kırmızı biber
Nane, tuz,
İnce kıyılmış maydanoz
Tencereye tereyağını koyup ateşe alın. İnce ince kıyılmış soğan ve yeşil biberi ekleyip karıştırın. Soğan ve biberler kavrulunca 1 çorba kaşığı salça ilave edin. (Ben biber salçası kullandım lezzeti harikaydı) Ardından 5 su bardağı et suyu yada su ekleyin. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Buğdayı yıkayıp ekleyin. Kırmızı biber, nane ve tuz ilave ettikten sonra yeniden kaynamaya bırakın. Buğdaylar pişene kadar kaynatın ve gerekirse su ilave edin. Çorba koyulaşıp buğdaylar pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder