4 Ocak 2011 Salı

İKİ RENKLİ KURABİYE


250 gr margarin
2 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
İri parçalar halinde kırılmış ceviz (ben antep fıstığı kullandım tadı çok güzeldi)

Margarin, şeker, 1 tam yumurta artı 1 yumurta sarısı, kabartma tozu, yoğurt, vanilya ve aldığı kadar unu iyice karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Unu katarken dikkatli olun ki hamuru kurutmayın. Hamurun üçte birini ayırıp kakao ekleyin.

Beyaz hamuru merdane yardımıyla uzunca açın. Ortasına kakaolu hamuru koyup beyaz hamurun her iki tarafından katlayın. Hamuru şeritler halinde kesip önce çırpılmış yumurta beyazina batırın ardından cevize batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu kurabiyeler çok lezzetli oluyor. Haftada en az bir kere pişiriyorum..

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder