10 Ocak 2011 Pazartesi

KESTANELİ PASTA




MALZEMELER;
KARAMEL GANAJ;
300 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı su
1 çubuk tarçın
1 su bardağı artı 2 çorba kaşığı krema
Bir çimdik tuz
250 gr tereyağı
KEK;
2 su bardağı kek unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı
1 su bardağından biraz fazla kahverengi şeker
4 büyük yumurta
Vanilya
1 su bardağı kestane püresi
1 çay bardağı süt
ÇİKOLATA SOSU;
1 su bardağı krema
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
250 gr bitter çikolata
24 kestane şekerlemesi yada kaynatılmış kestane (18 tanesini küçük küçük kesin, 6 tanesini pastanın üzerini süslemek için kullanın)
Yenilebilir altın tozu (süslemek için)
Islatmak için sıcak şekerli su yada süt kullanabilirsiniz.
KARAMEL GANAJ;
Sütlü çikolatayı ve bitter çikolatayı karıştırın.
Şekeri 2 çorba kaşığı su ve çubuk tarçınla birlikte şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Isıyı yükseltip karamel rengi alana kadar pişirmeye devam edin.
Krema ve tuzu ekleyin. Karamel kremanın içinde eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu işlem 1 dakika sürecektir.
Çubuk tarçını çıkartıp, sıcak karameli çikolatalarin üzerine boşaltın. Çikolata eriyip pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın. 1 saat kadar soğumasını bekleyin.
Tereyağını elektrikli mikser yardımıyla açık renk alana kadar çırpın. Çikolatalı karışımı yavaş yavaş dökerek iyice yedirin. Üzerini kapatıp buz dolabında en az 4 saat olmak üzere soğutun. 1 gece beklerse ganaj daha kıvamlı oluyor.
KEK;
Fırını 350F yada 180 dercede ısıtın. 9x9 inch veya 22x22 cm lik kare kek kalıbını yağlayıp
parşömen kağıdıyla kaplayın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin.
Başka bir kapta elektrikli mikserle tereyağını iyice çırpın. Sırasıyla 1 su bardağı kahverengi şekeri, 4 yumurtanın sarısını ve vanilyayı katıp çırpma işlemine devam edin. Kestane püresini ve sütü de ekleyin. Unlu karışımıda ilave edip iyice karıştırın.
Temiz bir mikser yardımıyla yumurta beyazlarını yüksek devirde kar beyaz olana kadar çırpın. Kalan kahverengi şekeri de ekleyip biraz daha çırpın.
Çırpılmış yumurtayı diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip yedirin. Kalıba boşaltıp, pişirin. Pişme süresi yaklaşık 50 dakika. Fırından çıkartıp tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
Keki yatay 3 eşit parçaya kesin. Aynı büyüklükte kartonun üzerine ilk katı koyup şekerli su ile ıslatın. 1 bardak kadar ganajı eşit olarak yayın ve üzerine kıyılmış kestane parçalarını dağıtın. İkinci parça kekide koyup yeniden ıslatın. 1 bardak daha ganajı ardından kestane parçalarını eşit olarak dağıtın. Son katıda koyup, kalan ganajla tamamen üstünü ve kenarlarını kaplayın. Dolapta soğutun.
ÇİKOLATA SOSU;
Krema şeker ve 1 çay bardağı suyu kaynatıp altını kapatın. Çikolatayı ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Çikolata sosunu pastanın üzerine döküp kenarlarına bulayın. Bütün olan 6 kestaneyi pastanın üzerine süslemek için dizin. Kestaneleri altın tozuyla süsleyin.
Çok lezzetliydi. Herkese tavsiye ederim.Biliyorum biraz uğraştırıcı ama değer......
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder