10 Ocak 2011 Pazartesi

KÖFTELİ DÖVME ÇORBASI

MALZEMELER:
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
6 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz

KÖFTE İÇİN;
100 gr kıyma
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI;
Dövmeyi bir gece önceden bol suda ıslatın. Ertesi gün süzün. Derin bir tencereye koyarak 5 su bardağı su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşi iyice kısın.
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Una bulayın.
Bir kasede yoğurt ve unu biraz tuz ve 1 bardak su ilavesiyle hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın. Karışıma çorbanın suyundan kaşık kaşık eleyip ılıştırarak koyu bir ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırarak inceltin. Bu karışımı ağır ağır pişmekte olan çorbaya ekleyin.
Kaynamaya başlayınca köfteleri katın.
Yine kısık ateşte çok kaynatmadan 10 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu kontrol edin.
Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Kuru naneyi ekleyip bir kere cızırdattıktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder