MALZEMELER;
2 su bardağı barbunya
2 havuç
1 kereviz (arzuya göre)
2 soğan
1 baş sarmısak (arzuya göre)
Yarım kaşık salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 bardak su
HAZIRLANIŞI;
Barbunyayı akşamdan ayıklayıp yıkayın. Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşamadan haşlayın.
Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın. Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun. Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın. Suyunu süzdügünüz barbunyayı, şeker ve tuzu sebzelere ilave edin. Üzerine su ve zeytinyağınıda ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun. İnce kıyılmış maydonazla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder