250 gr pirinç
1 soğan
1 salçalık biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gr tavuk eti
100 gr sosis
2 domates
2,5 su bardağı tavuk suyu
1 dal yeşil soğan
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI;
Soğanı ince ince kıyın. Biberin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Tavuğu haşlayıp küçük kuşbaşı doğrayın. Sosisleri ince ince dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve biberi ekleyip yumuşayıncaya kadar birkaç dakika kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın.
Tavuk parçaları, sosis, domates ve ince kıyılmış yeşil soğanı ekleyip kariştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder