BEZE;
4 büyük yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında)
1/4 çay kaşığı tartar krem
Bir çimdik tuz
1 su bardağı şeker
KREMASI;
225 gr bitter çikolata
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilla
1 su bardağı + 1 çay bardağı krema
SÜSLEMEK İÇİN;
2 su bardağı taze meyve
Pudra şekeri
Kakao
HAZIRLANIŞI;
BEZE;
Fırını 100 derecede ısıtın. Kullanacağınız genişçe tavayı yağlayıp parşömen kağıdıyla kaplayın. 24 santimlik yuvarlak kalıbı parşömen kağıdının üzerine koyup kürdan yardımıyla daire çizin (yada aynı işlemi kağıdı yağlamadan önce arkasından kalemle çizerek yapın.) Yumurta beyazlarını süngerimsi bir doku elde edene kadar çırpın. Bu işlem 1 dakika kadar sürer. Tartar krem ve tuz ekledikten sonra mikserin hızını arttırıp çırpmaya devam edin. Bu işlemi yumurta beyazları beyaz parlak bir renk alana kadar devam ettirin. 1 su bardağı şekeri birer yemek kaşığı olmak üzere ekleyin. Çırpma işlemini yumurta beyazları yoğun kıvamli bir krema haline gelene kadar sürdürün. Arada bir parmağınızla kontol edebilirsiniz.
Beze kremaysını çizdiğiniz dairenin içine sürün. Çok kalın olmasına gerek yok. Kalan kremayı dairenin kenarlarına tabak şekli verecek şekilde yükseltin. 70 - 80 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra 2 saat fırında bekletin.
KREMASI;
Çikolata ve suyu orta haretli ateş üzerinde karıştırarak eritin. Tamamen eridiği anda ateşten alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Vanilyayı katıp karıştırın.
Kremayı elektrikli mikserle koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Kremayı 3 kerede olamak üzere karıştırarak çikolataya ekleyin.
Tabak şeklinde hazırladığınız bezeyi servis tabağına alın. Çikolatalı kremayı içerisine eşit olarak yayın. Üzerini taze meyvelerle süsleyip soğutun. Servis yapmadan hemen önce pudra şekeri ve kakao serperek süsleyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder