15 Temmuz 2010 Perşembe

İRMİK PASTASI

12 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket kakaolu bisküvi
1/2 su bardağı dövülmüş fındık vs. (süslemek için)

Sütü, irmiği, şekeri ve yağı tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın.
Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kakaolu bisküvileri dizip kalan karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yaparken üzerine fındık serpin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder