İç malzemesi;
1 paket 5li sosis
yarım kilo mantar (limonlu suda bekletilmiş)
1 küçük soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
biraz sıvı yağ
3 adet yufka
yarım su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
1 yumurta
kaşar yada dil peyniri
Soğanları ay şeklinde doğrayın ve biraz yağda pembeleştirin. Biberleri ince ince doğrayıp soğana ilave edin. Biberler yumuşamaya başladığında ince doğranmış sosisleri ve salçayı ekleyip iyice harmanlayın. Mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Yoğurt, yağ ve suyu çırpın.
Yufkalardan birini temiz bir zemine yayın. Üzerine kaşık yardımıyla yoğurtlu karışımdan gezdirin. Diğer yufkalarıda üst üste koyup aralarına karışımdan gezdirin. 3. yufkayıda koyduktan sonra yufkaların kenarlarını ortaya doğru katlayıp kare şekline getirin. Yeniden yoğurtlu karışımdan sürün. Ortasına hazırladığınız içi yayın. Üzerine peynir serpin ve dört ucuda ortaya getirerek zarf şeklinde katlayın.
Üzerine yumurta yada kaldıysa yoğurtlu karışıma yumurta karıştırırarak hazırladığınız böreğin üzerine sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder