21 Ağustos 2010 Cumartesi

CEVİZLİ REVANİ

5 çay bardağı un
4 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker, su ve limonu kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları şekerle birlikte köpürene dek çırpın. Yoğurdu, irmiği ve vanilyayı katın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alın. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştırın.
  • Küçük bir fırın tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpin. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Soğuk şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayın. Şerbeti emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder