6 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1 pk hazır sakızlı puding
meyve yada şekerleme süslemek için
Şeker ve 3,5 su bardağı sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın. Yaprağı özenle alıp küçük bir kasenin içinde kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın.
Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın.
Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış meyve yada şekerlemelerle kaplayın. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyvelerle süsleyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder