3 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 pk vanilya
vişne reçeli süslemek için
- Margarin, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Aldığı kadar unu azar azar ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
- Hamuru temiz tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla yada bardak ağzıyla hamurdan şekilli kurabiyeler çıkarın.
- Kurabiyeleri, fırın kağıdı serdiğiniz yada yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin tam ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın.
- Kurabiyeleri 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye kendi sıcaklığında bir süre daha pişmeye devam edecek ve ancak soğuduğunda sertleşecektir.
- Son olarak kurabiyelerin ortasındai çukurlara vişne reçelinin taneli kısmından yerleştirip servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder