24 Ağustos 2010 Salı

VİŞNELİ ÇIT KIRILDIM KURABİYE

250 gr margarin (oda sıcaklığında)
3 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 pk vanilya
vişne reçeli süslemek için
  • Margarin, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Aldığı kadar unu azar azar ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamuru temiz tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla yada bardak ağzıyla hamurdan şekilli kurabiyeler çıkarın.
  • Kurabiyeleri, fırın kağıdı serdiğiniz yada yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin tam ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın.
  • Kurabiyeleri 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye kendi sıcaklığında bir süre daha pişmeye devam edecek ve ancak soğuduğunda sertleşecektir.
  • Son olarak kurabiyelerin ortasındai çukurlara vişne reçelinin taneli kısmından yerleştirip servise sunun.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder