1/2 kilo yağsız kıyma
5 dilim ekmek içi
1 adet soğan
1 yumurta
kimyon, yenibahar, karabiber, tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tereyağ
SOSU İÇİN,
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
3 diş sarmısak
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN,
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı un
PÜRE İÇİN,
5 adet patate,
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı muskat
tuz
Verilen malzemeleri yoğurun. Küçük parçalar kopartarak parmak şekli verelim. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak, kızartın.
Sos için 1 çorba kaşığı yağda unu altın rengi alana dek çevirin. Salçayı ve sarmısağı biraz suyla beraber karışıma katın. Limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu bir tencereye aldığınız köftelerin üzerine dökerek bir taşım kaynatın.
Püre için patatesleri haşlayın. Sıcakken rendeleyin. Ağır ateşte yağı, sıcak sütü, muskatı ve tuzuda ekleyip, sürekli çırparak pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder