18 Eylül 2010 Cumartesi

PATLICANLI BÖREK

4 yufka
2 patlıcan
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber


Patlıcanları soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Soğanı ince ince doğrayın tereyağında pembeleştirin. Patlıcanları süzüp soğana ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekin.
Süt ve 2 yumurtayı çırpın. Bir yufkanın yarısını düz zemine yayıp üzerine sütlü karışımdan sürün. Yufkanın dar kenarına patlıcanlı karışımdan yerleştirip rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına sarmal şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsi dolana kadar döşeyin.
1 yumurta ile sıvı yağı çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder