18 Eylül 2010 Cumartesi

KARNABAHARLI OMLET

1 adet küçük karnabahar
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
tuz, kırmızı toz biber

Karnabaharları incecik kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Karnabahar ve soğanı sıvı yağda kavurun. Karnabahar eriyene kadar kavurma işlemini sürdürün. İncecik doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin.
Yumurtaları çırpın. 1 su bardağı sütü ekleyin. 1 kaşık margarini geniş yüzeyli tavada eritin. Kırımızı biberi ilave edip karıştırın. Omlet harcını tavaya döküp, kapağını kapatın. Omlet pişmeye yakınken karnabaharlı harcı üzerine yayın. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder