1 adet orta büyüklükte karnabahar
1 kase rendelenmiş kaşar
2-3 kaşık sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 su bardağı süt
tuz
Karnabaharları yıkayıp dal dal ayırın. Çok az suda veya buharda pişirin. Yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
Yağı eritin. Unu ilave edip pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 1-2 taşım kayantin. Ateşten alıp karıştırarak yumurtayı kırın.
Karnabaharları fırın tepsisine dizip sosla üzerini kapatın. Kaşar serpiştirip orta hararetli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Dilerseniz kıyamalı da yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder