600 gr kuşbaşı doğranmış et
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 kereviz sapı yada kereviz
HAZIRLANIŞI;
Kuşbaşı eti tuzlayıp, karabiberle harmanlayın. Unuda ekleyip harmanlamaya devam edin.
Sıvıyağı tencerede ısıtın. Eti ekleyip pişirin.
Et suyunu, defne yaprağını ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıyı azaltıp 45 dakika kadar pişirin.
Soğan, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. İster bu şekilde ete ilave edin, isterseniz benim yaptığım gibi biraz kavurarak ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika daha pişirin.
Pilavla servis edilebilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder