5 su bardağı taze yapılmış espresso kahvesi
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı rom (arzuya göre)
4 büyük yumurta (akını sarısından ayırın)
2 su bardağı mascarpone peyniri
46 kedidili kurabiye
2 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI;
Kahveyi genişçe bir kaba koyun. Daha sıcakken 2 çorba kaşığı şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu aşamada rom kullanıcaksanız ekleyebilirsiniz.
Elektrikli mikser yardımıyla yumurta sarılarını 1 su bardağı şekerle çırpın. Yumurta sarıları yükselip açık sarı renk alana kadar 5 dakika çırpın. Mascarpone peynirini de ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Büyükçe bir kaba tranfer edin.
Yumurta beyazlarını çırpmadan önce eğer aynı mikseri kullanıcaksanız iyice yıkayıp kurulayın. Yumurta beyazlarını kar beyaz hal alıp yukselinceye hatta katılaşıncaya kadar çırpın. Spatulayla 4 seferde yumurta beyazlarını yumurta sarılarına ekleyin. Kabın üzerini kapatıp buz dolabında dinlendirin.
Kedidili kurabiyeleri kahveye daldırıp çıkartın. Çok fazla kahvenin içinde bekletmeyin ki yerken dağılmasın. Kahveye daldırılan kedidillerini dikdörtgen kek kalıbına sıralayın. Kremanın yarısını kurabiyelerin üzerine sıvayın. Kedidilleriyle aynı işlemi tekrarlayın ve ikinci sırayı dizin. Kalan kremayı sıvayıp kakaoyu kremanın üzerine eleyin.
Tiramisu'yu dolapta bekletin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder