MALZEMELER;
1,5 lt. et yada tavuk suyu
150 gr. (6 çorba kaşığı) şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kızmızı pul biber
2 çay kaşığı domates yada biber salçası
Et yada tavuk suyunu tencereye koyarak ateşe oturtun. Suyun üzeri dumanlanıp kaynamaya başlamadan hemen önce, şehriyeyi içine boşaltıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve şehriyeler şişip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın.
Bu arada tereyağını, kırmızı biber ve salçayla ezerek karıştırın. Birlikte kızdırıp, ateşten alın. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Çorbayk kaselere boşaltıp,sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder