MALZEMELER;
3 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı süzme yoğurt
5 orta boy soğan
45 gr tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI;
Mercimeği bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Süzme yoğurdun birkaç kaşık kadarını ayırıp kalanını çukur bir kaba alın. Koyu ayran kıvamına gelene kadar su ekleyip karıştırın. Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Salça ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. 1 bardak su ekleyip soğanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Mercimek ve ayranı ekleyip 1-2 taşım pişirin. Yemeği servis tabağına paylaştırıp üzerlerine birer kaşık yoğurt ilave edin. Pulbiber serpiştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder