1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
125 gr margarin
1 pk vanilya
2 kahve kaşığı maya
HAZIRLANIŞI;
Mayayı bir kahve kaşığı şeker ve yarım su bardağı ılık su ile karıştırarak kabarana kadar bekletin.
1 yumurtanın sarısı dışındaki malzemelerin tamamından hamur elde edin.
Sıcak bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar en az 2 saat kabarmasını sağlayın.
Hamurdan avcunuzu dolduracak kadar bezeler kopartıp sosis şeklinde avcunuzun içinde uzatın. Hamuru içten dışa doğru fotoğraftaki gibi dolayın. Yağladığınız yada parşömen kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Bu şekilde yarım saat kadar bekletin. 1 yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürüp şeker serpin. Orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder