Ayrıca burda bukadar güzel oldu. Canım Türkiyemizin o mis kokulu sebzeleriyle tadına doyum olmaz heralde..
MALZEMELER;
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük boy soğan, rendelenmiş
2 sarımsak, rendelenmiş
Yarım kilo et, küçük kuş başı doğranmış
3-4 tane orta büyüklükte pancar, ince ince doğranmiş
6 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
1 havuç, ince doğranmış
2 su bardağı kadar doğranmış lahana
5-6 dal maydanoz, ince doğranmış
1 çay bardağı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
Dereotu (kuru yada taze)
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI;
Büyükçe bir tencerede sıvıyağı ısıtın. Soğan ve sarmısağı ekleyip pembeleşinceye kadar karıştırarak soteleyin. Etide ekleyip, et pişene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Pancarları, havuçu, lahana ve maydanozu sırasıyla kavurarak ekleyin.
Salça, et suyu, limon suyu ve şekeride ekledikten sonra 1 saat kadar kapağını kapatıp kaynatın. Son olarak dereotunu ekleyip, tuzunu ve biberini ayarlayın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurtla servis yapabilirsiniz. Biz çok acıkmıstık bu kısmı atlamışız..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder