Kişniş; Kullandığım otun adı ingilizce ve ispanyolcada cilantro. Daha önce Türkiye de hiç görmediğim ve yemediğim için emin değilim. Bitki hafif kokuludur. İlk yediğimde nefret edip birdaha ağzıma sürmem dediğim bitkiyi Guatemala ziyaretimizden sonra çok sevdim. Doğru yerde kullanılmasıdır belkide lezzetli olması bilemiyorum...Umarım seviyorsunuz yada seveceksiniz...
MALZEMELER;
3 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı kişniş (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (rendelenmiş)
1 çay bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığının ucuyla arnavut biberi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 patates (yıkanıp, ince doğranmış)
2 fileto et
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI;
Tereyağ, 1 çorba kaşığı kişniş ve 1 diş sarmısağı karıştırın. Kullanacağınız zamana kadar buz dolabında bekletin.
Kalan kişniş, sarmısak, peyniri ve arnavut biberini harmanlayın.
Patatesler için kullanacak olduğunuz fırın tepsisini sızma zeytinyağıyla yaplayın.
Patatesleri peynirli karışımla harmanlayıp tepsiye dizin. 375 F /190 C de ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Patatesleri şöyle bir karıştırıp 20 dakika daha pişirin.
Patatesler fırında pişerken fileto etlerin her iki yüzüne tuz ve biber serpin. Sıvıyağla her iki yüzünü yağlayın. Tavada yada mangalda pişirin.
Etleri üzerlerine otlu tereyağı karışımında koyun ve patateslerle servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder