90 gr. tereyağı
200 gr. yarım tatlı yada sütlü çikolata
1 çay bardağı kakao
3 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI;
20 santimetrelik kare kek kalıbına parşömen kağıdı döşeyip yağlayın. Parşömen kağıdını kalıbın kenarlarından sarkıtın ki browniyi çıkartması kolay olsun. Fırını 350F/180 C de ısıtın.
Tereyağı, çikolata ve kakaoyu benmari usulü eritin. Pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocağı çok harlı çalıştırmaktan ve karışımı suyun üzerinde çok uzun süre tutmaktan kaçının. Çikolatalı karışım eridiğinde oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletin.
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta, şeker ve vanilyayı elektrikli mikser yardımıyla hızlı devirde 4 dakika kadar çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unlu karışımıda ekleyip ara sıra kasenin kenarlarını sıyırarak iyice karıştırın.
Hazırladığınız fırın kalıbına boşaltıp üzerini düzleyin. 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Fazla pişirmekten kaçının.
Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder