15 Şubat 2011 Salı

ÇİKOLATA VE ZENCEFİLLİ KURABİYE



MALZEMELER;
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/4 çay kaşığı muskat
115 gr tereyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı bal yada pekmez
1 çay kaşığı yemek sodası 1,5 çay kaşığı kaynatılmış suya karıştırılmış
200 gr parça çikolata
1/4 su bardağı şeker

YAPILIŞI;
Un, kakao, zencefil, karanfil, ve muskatı eleyin.
Başka bir kapta tereyağı ve rendelenmiş zencefili mikser yardımıyla 4 dakika kadar çırpın. Kahverengi şeker ve bal ekleyip, iyice karışmasını sağlayın.
Unlu karışımı sulandırılmış yemek sodasıyla birlikte yağlı karışıma ekleyin.
Çikolatayıda karıştırıp 2 saat kadar buz dolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzda yuvarlayın. Bu işlemin sonunda 20 dakika daha dolapta dinlendirin.
Fırını 160 derecede ısıtın. Hamur toplarını şekere bulayıp, ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder