11 Şubat 2011 Cuma

SOSLU TAVUK ve püre



MALZEMELER;
8 tavuk kalça
Tuz ve karabiber
1 su bardağı un
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
3 diş sarmısak, rendelenmiş yada dövülmüş
2 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye (ben kurutulmuş kullandım)
1 su bardağından biraz az elma suyu (gerçek tarifte beyaz şarap kullanılmıştı)
350 gr küp doğranmış domates
1 su bardağı tavuk suyu

YAPILIŞI;
Tavukları tuz ve karabiberle ovun ve 1 su bardağı una bulayın.
Zeytinyağını orta sıcaklıktaki ateşe oturtulmuş tavada ısıtın. Aldığı kadar tavuğu ilave edin. Tavukların heriki yüzünü 4 dakika kadar (altın sarısı renkte olana kadar) pişirip tavadan alın. Bütün tavukları bu şekilde pişirin.
Soğanları, sarmısakları ve biberiyeyi tavuğun yağında kavurun. Isıyı düşürüp elma suyunu ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Domatesleri, tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.
Tavuklarıda katıp ısıyı arttırın.
Tavuklar pişene kadar 30 dakika pişirin.

PÜRE İÇİN;
5 patates
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber


Patatesleri soyup, dilimleyin. Tencereye üzerine geçecek kadar su ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzün.
Tereyağını, sütü, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder