11 Şubat 2011 Cuma

MELEKLERİN KEKİ




Meleklerin keki, tadı çok güzel, öok hafif. Bana göre biraz şekerli. Yanında ikram ettiğim çilekler biraz ekşiydi. Ekşi tatlı karışımını çok severim ayrıca bu keke çokta yakıştığını düşünüyorum. Yanında soslarla, meyvelerle hatta pudingle ikram edilebilir..Sonuç mükemmel..

MALZEMELER;
1 su bardağı elemiş kek unu (kendiliğinden kabaran un olmayacak)
1,5 su bardağı toz şeker
12 yumurta akı, oda sıcaklığında
1 çay kaşığı tartar krem
1 çorba kaşığı taze limonun suyu
2 çay kaşığı vanilya
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI;
25 santimetrelik ortası delik kek kalının dibine parşömen kağıdı döşeyin. Eğer varsa desensiz kek kalıbı kullanmayı tercih edin.
Unu ve şekeri 2 kere olmak üzere eleyip, kenarda bekletin.
Fırını 325 F yada 160 derecede ısıtın.
Yumurta beyazlarını elektrikli mikser ile orta hızda çırpın. Çırpma işlemini süngerimsi bir krema elde edene kadar sürdürün.
Yine çırpma işlemi devam ederken, sırasıyla tartar krem, limon suyu, vanilya ve tuzu ekleyin.
Yumuşak bembeyaz bir krema elde edene kadar çırpın.
Şekeri yavaş yavaş ekleyin.
Mikseri hızlandırıp sert kıvamlı krema haline gelene kadar çırpın.
Kremayı büyükçe bir kaba transfer edip unlu karışımı 3 seferde olmak üzere ekleyin. Unu her ekleyişte spatula yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız kek kalıbın boşaltın. 45-50 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
Fırından çıkan kalıbı varsa soğutma teli üzerine ters çevirip soğutun.
İyice soğumadan kalıptan çıkartmayın.
Keki kalıptan çıkartmadan önce bıçakla kalıptan ayırın. Parşömen kağıdını sıyırıp servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder