17 Şubat 2011 Perşembe

TOST EKMEĞİ




İkinci ekmek denememde başarıyla sonuçlandı. Artık ne dışarıda yemek yiyebiliyoruz nede alışverişe gittiğimde elimi hazır gıdalara uzatabiliyorum. 2 yıldır pasta yaptığım içinde pastaneler sadece tarif keşiflerim için uğranıyor. Bütün bir günüm yemekler, ekmekler, pasta, kurabiye, kekler kısacası denemelerle geçiyor. Neyse gelelim ekmeklerime..Evde yapılan ekmeğin tadı kokusu marketten alınanlarla kıyaslanamaz bile. En azından bizim içim öyle..Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum...

MALZEMELER;
4 silme su bardağı beyaz ekmek unu
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 su bardağı + 1 çay bardağı su

YAPILIŞI;
Malzemelerin tamamını karıştırın. Tuz ve mayanın birbirlerine temas etmemesine özen gösterin. Özellikle ilk etapta. Mayayı 1 su bardağı un ile karıştırın. Üzerine kalan unu boşalttıktan sonra tuzu ekleyin.
Hamuru iyice yoğurun. İki katına çıkana mayalandırın.
1 somun ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş zeminde sosis şekline getirin. Kalıba koyun. 1 saat daha bekletin. 230 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Sabihacim,
    Ekmek iicn yazdiklarina katiliyorum. Ben yillardir evde yaparim ekmegimi. Artik tarif deneye deneye, elim iyice alisti, ben de disardan almiyorum.
    Ellerine saglik, senin ekmegin de cok guzel olmus.
    Aktif kuru maya dene bir dahakine , bence cok daha iyi sonuc alirsin. Ben de instant ile yapiyordum, ama aradaki fark inanilmaz:)

    YanıtlaSil