3 Mart 2011 Perşembe

SOTELENMİŞ ARMUT EŞLİGİNDE KİMYONLU DANA FİLETO



Yıllardır biriktirdiğim tarifleri sonunda denemeye karar verdim. Bu sayede yeni çok güzel lezzetler keşfettim. Yurt dışında yaşıyoruz. Nekadar yabancı memlekette olsakta evimizde hep Türk yemekleri pişti. Evlendikten sonrada bu pek değişmedi. Taki blogda tarifleri paylaşmaya başlayana kadar..Artık hemen hergün alışık olmadığımız bir tarif deniyorum.
Artık tatlı tuzlu karıştırıyorum. Yemeklerimde özelliklede salatalarımda fındık fıstık kullanıyorum.
Paylaşacağım tarifte umarım hoşunuza gider. Ben sotelenmiş armutu çok sevdim...

MALZEMELER (4 kişilik);
2 tane armut, 1 armuttan 4 dikey parça elde edin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin.
4 kemiksiz dana fileto
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 te 1 su bardağı elma şırası (sirkesi)
2 çorba kaşığı elma suyu

YAPILIŞI;
Dana filetoları kimyon, tuz ve karabiberle iyice harmanlayın.
Zeytinyağını büyükçe bir tavada kızdırın.
Filetoları tavaya aktarıp kızartın. Kızartma süresini kendi zevkinize göre ayarlayın.
Etlerin heriki yüzünüde iyice kızartın.
Pişen etleri bir tabağa aktarıp folyo ile üzerini kapatıp dinlendirin.
Başka bir tavada tereyağını eritin. Armutları soteleyin.
Armutları servis tabağına alıp kalan yağa Sirke ve elma suyunu ekleyip kaynatın. Armutların üzerine gezdirip servis yapın.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. offf yani su yemegin ismi bile agzimi sulandirdi...
    SOTELENMİŞ ARMUT EŞLİGİNDE KİMYONLU DANA FİLETO
    Iron Chef Sabiha :)
    saka bir yana demiycem cunku gercek...
    ne guzel hergun degisik lezzetler denemeniz ben yemek yapamiyorum..hep klasik yemekler arasinda gidip geliyorum :(
    pastalardaki formumu bide yemeklerde gostersem super olacak...
    ben de sizi tebrik ediyorum, ellerinize emeklerinize saglik
    Amerikaya gelirseniz ben de tanismak isterim sizinle...
    sevgilerle

    YanıtlaSil