14 Temmuz 2011 Perşembe

LiMONLU MEZGiT

MALZEMELER;
4 mezgit fileto
100 gr mantar
2 corba kasigi sivi yag
1 demet taze sogan
1 sogan
1 sivri biber
2 kereviz sapi
1 cay bardagi limon suyu
1 corba kasigi margarin
1 corba kasigi un
Yarim su bardagi krema
4-5 dal maydanoz

HAZIRLANISI;
Soganlari kucuk kucuk dograyip siviyagda altin rengi alana kadar kavurun ve orta boy bir guvece yada firin tepsisine alin. Kereviz sapi, ince dogranmis biber ve dilimlenmis mantari ayni tavada birkac dakika kavurup guvece ekleyin. Baliklara tuz ve karabiber serptikten sonra sebzelerin uzerine dizin. Limon suyundan 2 tatli kasigi ayirip kalani baliklarin uzerine dokun. Onceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 25 dakika pisirin.
Balik ve sebzeleri servis tabagina alip ilinana kadar bekletin. Margarini kucuk bir tencerede eritin. Unu ekleyip birkac dakika kavurun. Ayirdiginiz limon suyunu ekleyip birkac dakika kavurduktan sonra kremayi ekleyin ve atesten alin. Hazirladiginiz sosu baliklarin uzerine gezdirip ince kiyilmis maydanozla susleyin ve sicak olarak servis yapin...

AFiYET OLSUN...

1 yorum: