28 Aralık 2011 Çarşamba

KREMALI KURABIYE


Bugun benim dogum gunum...Kendime dogum gunu hediyesi olarak hazirladigim kurabiyeler. Siddetle tavsiye edilir;)))

KURABIYE MALZEMELERI;30 tane kurabiye icin
Bu kurabiyenin hamuru 1 hafta dolapta yada 1 ay buzlukta saklanabilir. 60 parca kurabiye cikiyor.

1 1/4 su bardagi un
3/4 su bardagi kakao
1 cay kasigi karbonat
1/4 cay kasigi kabartma tozu
1/4 cay kasigi tuz
1,5 su bardagi seker
145 gr. tereyagi oda sicakliginda
1 buyuk yumurta oda sicakliginda

KURABIYELERIN YAPILISI;
Firini 375F/190 derecede isitin. Iki tane kurabiye tepsisini parsomen kagidiyla kaplayin.
Unu, kakaoyu, karbonati, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Tereyagi ve sekeri krema kivamina gelene kadar 2 dakika kadar cirpin. Cirpmaya devam ederken yumurtayi ekleyin. Mikserin en dusuk ayarinda cirpmaya devam ederken unlu karisimi ekleyin.
Kurabiye hamurunu cevizden kucuk parcalar halinde elinizde yuvarlayip tepsiye dizin. Alti duz olan bir bardagi once sekere sonra kurabiyelerin uzerine bastirip duzlestirin. Bardagin yapismamasina dikkat edin.
Kurabiyleri 10 dakika pisirin.
Tamamen soguduktan sonra asagida tarifi verilmis kremayi iki kurabiyenin arasina surerek sandavic yapin.

KREMANIN MALZEMELERI;
Yarim su bardagi tereyagi
Yarim su bardagi shortening (kurabiye yagi)
3,5 su bardagi seker
1 corba kasigi vanilya

KREMANIN YAPILISI;
Yaglari mikserle cirpin. Cirpma islemi devam ederken yavas yavas sekeri ekleyin. Iyice karisinca vanilyayi ekleyin. Bir dakika kadar daha cirpin ve kullanmaya hazir...

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder