28 Aralık 2011 Çarşamba

POGACA (POPOVER)

Uzun zamandir denemek istedigim tarifi bu aksam sonunda yapabildim. Yapilisi cok kolay bir okadar da zevkli ozellikle firinda kabarirlarken izlemek;) Sicak servis yapildiginda super bir lezzet. Peynir, zetinle harika bir uclu olusturdu. Birdahaki denememde peynirli, zeytinli ozelliklede cikolatali denemek istiyorum. Basariyla sonuclarinirsa eger hemen payalasacagim. Afiyet olsun....
MALZEMELER;
2,5 yemek kasigi sivi yag,
1,5 su bardagi sut,
1,5 su bardagi un,
Yarim cay kasigi tuz
4 buyuk yumurta

YAPILISI;
Firini 220 derece/450F ta isitin. Firin hazir oldugunda buyuk kapkek kalibini (yani standart boydan daha buyuk olan) isitin 5 dakika kadar. 1,5 yemek kasigi yagi (kalani kapkek kalibina pay edilecek) sut, un ve tuzu iyice karistirin. Yumurtalari bu karisima teker teker yedirin.
Kapkek kalibini firindan cikartip hizli sekilde her birinin icine yarim cay kasigi kadar yag damlatin. Ardindan hazirladigimiz karisimi esit sekilde dagitin. Kalibi firina verin. 20 dakika 450F te pisirin. Firin isisini 180 derece/350F ta dusurun. 20 dakika daha pisirin. Firindan cikarir cikarmaz bicaklar birkac delik acin uzerinde ki dumani ciksin...Ben lezzetini cok begendim...Umarim sizde seversiniz...Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. Ben bunlara bayılıyorum, hatta biraz daha küçük kalıplarda yapıyorum.Elinize sağlık

    YanıtlaSil