4 Kisilik
Malzemeler;
1 cay bardagi sivi yag
Pul biber
Yarim kilo karides
Tuz ve karabiber
2 limon, ince ince dilimleyin
Roka
Konseve kuru fasulye, iyice yikayip suzun
Sizma zeytinyagi
Yapilisi;
Pul biberi sivi yagda guzel kokusu gelene kadar 3-4 dakika kavurun.
Pul biberleri yagdan kasik yardimiyla alin. Ocagi kisip karides ve yarim cay kasigi tuzu yagda kizartin. Karabiberi de ekleyin. 2 dakika kadar kavurun.
Limon dilimlerini ekleyin. Karidesler pisinceye kadar karistirarak kavurun.
Rokayi 4 tabaga esit sekilde dagitin. Her tabaga yarim su bardagi kadar fasulye ekleyin. Karides ve limon dilimlerini paylastirin.
Son olarak arzuya gore zeytinyagi gezdirin.
AFiYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder