4 Mart 2012 Pazar

KAHVERENGÍ SEKERLÍ MELEKLERÍN KEKÍ

Malzemeler ;
1 arti 1/4 su bardagi kek unu, elenmis
1,5 su bardagi kahverengi seker
14 yumurta beyazi, oda sicakliginda ve hiç sari karistirilmadan
1,5 silme tatli kasigi tartar krema
1 çimdik tuz
2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
500 gr Hazir krem santi

Yapilisi ;
1. Firini 350f/180 derecede isitin.
2. Un ve 3/4 su bardagi sekeri eleyin.
3. Yumurta beyazlarini mikser yardimiyla kopurene kadar çirpin. Tartar kremayi ve tuzu ekleyip çirpmaya devam edin. Mikseri en hizli ayara getirin. Bembeyaz bir krema elde edinceye kadar çirpin. Kalan kahverengi sekeri yumurtalara iki seferde olmak uzere ekleyin.
4. Unu ve limon kabugu rendesini katarak tahta kasikla yumurta aklarina yedirin. Hep ayni yöne karistirin ve karistirma islemini cok uzatmayin.
5. 24 santimlik kek kalibi kullanilacak. Ayrica kek kalibinin tabani cikabilenlerden olmasini tercih edin. Kalibi yaglamayin. Karisimi kaliba bosaltip kahvalti bicagini soyle bir içinde gezdirin ki hava baloncuklari kalmasin.
6. 45 dakika kadar pisirin.
7. Firindan cikarttiginiz kalibi ters cevirip kekin bu sekilde 1 saat kadar sogumasini bekleyin. Hava almasi icin bir pet sisenin uzerine koymanizi tavsiye ederim. Yada bir bardagin. Yani altina koyacaginiz destek kalibin ortasindaki bosluga denk gelsin.
8. Soguyan keki çikartmak için yanlarinda ve tabaninda biçak gezdirin.
9. Servis tabagina alin.

Portakal sekerlemesi yapmak için ;
3 su bardagi sekeri vede 3 su bardagi suyu kaynatin. Atesi orta dereceye dusurun. Dilimlediginiz 1 portakal ve greyfurtu içine atin ( çok ince dilimleyin.) tenceye buyuklugunde kesilmis parsömen kagidini surubun yuzeyine yerlestirin. 40 dakika boylece pisirin. Atesten aldiktan sonra surubun icinde tamamiyle sogutun. Surubun içinde 1 hafta saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce suruptan çikartip 8 saat kadar kurutun.

Resimdeki gibi sekerleme ve kremsantiyle süsleyin. Ortasinada bir sekerleme koyup etrafini kremsantiyle çevirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder