18 Nisan 2012 Çarşamba

Defneli Şiş Kebabı

Malzemeler ;
1 kg kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
2 orta boy soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
15 adet defne yaprağı
1 bağ maydanoz ince kıyılmış
2 bağ taze soğan (sadece yeşil kısım ince doğranmış)

Yapılışı ;
1. Etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları bir tülbentten süzerek suyunu çıkarın. Soğan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu ve biberi ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
2. Izgaranızı yakın. Her etin ardına bir defne yaprağı gelecek biçimde etleri şişlere dizin. Izgaraya yerleştirip her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
3. Bir servis tabağının üzerine ince kıyılmış maydanoz be taze soğanı karıştırarak yayın. Pişen şişleri bu tabağa çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder