Malzemeler ;
200 gr kavrulmus kiyma
Tuz
1 çay kasigi domates salcasi
1,5 litre et suyu
1 su bardagi kirmizi mercimek
Yarim su bardagi ince bulgur
2 orta boy sogan, ince dogranmis
3 çorba kasigi tereyagi
Yarim çay kasigi kirmizi pulbiber
Yarim çay kasigi kuru reyhan
Yapilisi ;
1. Kiymayi, tuzu ve salçayi bir tencerede karistirin. Üzerlerine suyu koyup bir tasim kaynatin.
2. Su kaynayinca, mercimekleri ve bulguru da katip karistirin. Soganlari ekleyip, atesi kisin. Soganlar iyice yumusayip, erimeye baslayincaya kadar, yaklasik 10 dakika çorbayi pisirin.
3. Bu arada tereyagini tavada eritin. Yagi, esmerlesmemesi için biraz kizdirip, atesten alin. Kirmizibiberi erimis yagla karistirin. Çorba tenceresini atesten indirip biberli yagi içine bosaltin.
4. Mercimek çorbasini kaselere aktarip, üzerine kirmizibiber ve kuru reyhan serperek servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder