15 Nisan 2012 Pazar

Terbiyeli Ciger Çorbasi

Malzemeler ;
350 gr kuzu yada koyun cigeri (küp küp dogranmis)
1,5 litre et suyu
Tuz
2 adet yumurta sarisi
Yarim adet limon suyu
1 çay bardagi sirke
100 gr tereyagi
Yarim çay kasigi kirmizi pulbiber
Yarim bag nane yada maydanoz ( ince kiyilmis)

Yapilisi ;
1. Cigerleri, kani iyice gitmesi için biraz suda birakin. Sonra yikayip süzdürerek bir tencereye yerlestirin.
2. Üzerine et suyunu ekleyin. Bir tasim kaynatin ve atesi kisarak 10 dakika pisirin. Tuzunu ayarlayin.
3. Bir kapta yumurta sarilarini limon suyu ile çirparak terbiyeyi hazirlayin. Çorbanin suyundan katarak ilindirin. Çorbayi sürekli karistirarak terbiyeyi çorbaya yedirin. Koyulasip, yumurta kokusu gidinceye kadar çorbayi pisirip atesten alin.
4. Tavada tereyagini kirmizi biberle birlikte kizdirip, çorbanin üzerine biberli yagi gezdirin. Ince kiyilmis nane ya da maydanoz serperek servis yapin.

Not; Eger çorbanin daha koyu kivamli kivamli olmasini istiyorsaniz yumurtali terbiyesine 1 çorba kasigi un katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder